Ce este Tempo?

Tempo este o agendă electronică gratuită. O aplicație care îți permite să îți adaugi evenimentele pe care nu vrei să le uiți și care te va notifica prin e-mail, negreșit. De asemenea evenimentele pot fi programate să se repete la intervale flexibile de timp (de la minute la ani de zile) să nu trebuiească să îți bați capul prea des dar ca Tempo să te bată la cap când vine momentul să te anunțe.

Cu toții avem diferite evenimente de care trebuie să ne aducem aminte. Fie că este vorba de o întâlnire sau un prieten vine în concediu să ne viziteze, ori stabilim un interviu, trebuie să ținem evidența lor.

Pe cât de simplu pare, de multe ori am uitat să plătesc niște facturi la un anumit furnizor de telefonie. Cum facturile vin în format electronic și sunt anunțat cu două săptămâni înainte de termenul de plată, până la urmă uit de ele.

Un alt exemplu sunt asigurarile și inspecțiile tehnice la mașină. De câteva ori mi s-a întâmplat să uit că îmi expiră RCA-ul și cum un RCA e valabil numai din ziua următoare, a trebuit să aștept să merg cu mașina o zi doar pentru că am uitat de asigurare. Și mai e Black Friday-ul.

Așa că m-am gândit să-mi fac un utilitar scurt și la obiect pentru a mă notifica în aceste cazuri. Așa a apărut Tempo. Proiect care este accesibil pentru oricine.

Pentru a vă putea folosi de această aplicație, tot ce trebuie să faceți este să vă înregistrati. Pagina arată astfel:

Înregistrare Tempo - Alerte online gratuite

Tot de ce e nevoie e o adresă de e-mail (unde să fiți notificat) și o parolă pentru a vă accesa contul.

De aici pur și simplu vă puteți loga de pe prima pagina ca apoi să vă puteți adăuga propriile evenimente selectând „Adaugă eveniment” din meniu.

Adăugare evenimente - Alerte online gratuite

Aici puteți da o denumire evenimentului, vă puteți alege data și ora la care va avea loc. Dacă evenimentul se repetă (cum e în cazul facturilor :( ), puteți selecta căsuța din dreptul „Doriți repetarea evenimentului” și acolo vă puteți alege numărul de minute/ore/zile/săptămâni/luni sau ani la care evenimentul se repetă. Verificarea centralei sau ITP-ul se face, în general, la 2 ani.

La urmă se poate alege tipul de notificăre. Se poate face notificarea cu 7, 4 și o zi înaintea evenimentului planificat sau cu 3, 2 si o zi. Aceste notificări totalizează 3 e-mail-uri. Se poate selecta să fiți notificat și cu o oră înainte de eveniment în combinație cu cele două opțiuni de mai sus. Atunci veți mai primi al patrulea e-mail cu o oră înainte de ora evenimentului.

Desigur, se poate trimite doar o singură notificare atunci când evenimentul are loc. Pentru siguranță ea va fi trimisă cu 5 minute înainte de ora stabilită. Doar în cazul în care trebuie să faceți ceva rapid înainte.

Și o ultimă observație, notificările cu câteva zile înainte, toate, se trimit la ora 7 dimineața - ora României.

De asemenea mail-urile pot fi interpretate ca și spam. Pentru siguranță stabiliți o alertă de test să verificați dacă primiți e-mail-ul în inbox-ul dumneavoastră.